САЩ смятат, че по въпроса за удължаването на договора за ограничаването

...
САЩ смятат, че по въпроса за удължаването на договора за ограничаването
Коментари Харесай

САЩ искат нов ядрен баланс

САЩ смятат, че по въпроса за удължаването на контракта за ограничението на стратегическите настъпателни въоръжения (СНВ-3) би трябвало Китай да бъде включен в договарянията, а също да се вземат пред тип всички съветски нуклеарни оръжия.
Това даде да се разбере зам. -председателят на Комитета на шеф щабовете (КНШ) на американската войска военачалник Джон Хайтън в тирада в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS), съобщи БГНЕС.
„ Това е доста, доста значим въпрос, въпрос на съществени разисквания, които вървят освен в Пентагона, само че и в Белия дом. Бих желал да опиша за структурата на казуса. Смятам, че договорът е добър документ. Договорът ни дава опция да разберем съветските нуклеарни сили с помощта на режима на верификация ”, посочи генералът, представен от tass.ru.
Но той продължи, че са налице и редица отрицателни моменти. „ Ядрените въоръжения към този момент не са двустранен проблем, това е многостранен проблем. Китай развива (въоръжения) по-бързо от всеки различен в света. Затова би трябвало да обсъдим с Китай какво ще вършим. По-добре е да стартира по-рано, в сравнение с късно ”, уточни Хайтън. По думите му при неявяване на договаряния, страните могат да се сблъскат с вероятността за спор.
Друг проблем на " Стратегическото командване, на страната и света " е, че редица съветски оръжия излизат отвън контракта, счита генералът. „ Това са освен крилатите ракети, торпедата… Това са хиляди нуклеарни оръжия с дребна мощ, които са ситуирани и не попадат под контракта. Трябва да сме уверени, че когато седнем с Русия край масата за договаряния, ще приказваме за всички нуклеарни въоръжения ”, съобщи командващият.
През ноември м.г. Доналд Тръмп съобщи, че САЩ биха желали да подпишат с Русия, Китай и може би с още няколко страни ново съглашение в областта на оръжейния надзор. Предполага се, че той може да размени руско-американския контракт СНВ-3. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР